Renate Beckers – Innovatieprogramma Nooit meer reorganiseren (2018)

51 Videos
1.27K Views
  • Duration:05:22

De ontwikkelingen in de politiek en in de maatschappij buitelen over elkaar heen en stellen de Rijksoverheid steeds weer voor nieuwe opgaven. De notie dat we in de nabije toekomst zullen vastlopen met onze traditionele organisatievormen en ons overgereguleerde veranderingsprocessen, wint steeds meer terrein.

We willen een alternatief voor het gebruikelijke organogram met de ‘hark’, en voor het klassiek reorganiseren conform het ARAR en de WOR. Maar hoe ziet dat er dan uit? Wat is er allemaal mogelijk, onder welke voorwaarden? En welk instrumentarium kunnen we leidinggevenden, (HR) professionals en de medezeggenschap (OR) hierbij in handen geven? In het innovatieprogramma zijn we op zoek naar de antwoorden op deze vragen.

Met de uitkomsten van het programma willen we bijdragen aan de realisatie van de SGO-visie op de wendbare en innovatieve Rijksoverheid, waar management, medewerkers en betrokken interne en externe partners effectief samen leren en werken aan hun maatschappelijke opgaven.

Het verhaal in deze video is verteld bij de Rijksbrede Autumn Meet over Opgavegericht werken. Dit vond plaats op 11 oktober 2018.

Renate Beckers is trekker van het rijksbrede innovatieprogramma ‘Nooit meer reorganiseren’ vanuit UBR Rijksconsultants.

Show More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top